Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Σαλώμη

Η Σαλώμη, γνωστό πορνίδιο της εποχής, έπαιξε φανταστικά το ρόλο που της έδωσε η μάνα της και με τα πέπλα της τύλιξε το υποψήφιο θύμα της. Η συνέχεια είναι γνωστή. Αποκεφαλίστηκε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, ήρθε ο Ιησούς Χριστός, τον σταύρωσαν κι αυτόν και γενικά για τα πάντα φταίει ένα πουτανί όπως η Σαλώμη.

Αλήθεια, αναρωτήθηκε κανείς αν η Σαλώμη το μετάνιωσε ποτέ; Αν έκλαψε το βράδυ στο διαμέρισμά της από πόνο γι΄αυτό που κλήθηκε να κάνει;; Τι κι αν έκλαψε... Εμείς πάντα θα την θυμόμαστε σαν ένα τεράστιο ξέκωλο που πήρε στον λαιμό της έναν αθώο. Γι' αυτό και δεν υπάρχει όνομα Σαλώμη. Ούτε Ιούδας. Παρεξηγημένες σκοτεινές προσωπικότητες. Η μια πουτανάκι, ο άλλος γύρευε τα λεφτά, τους αδίκησε μια στιγμή και τους στιγμάτισε για μια αιωνιότητα.

Ας γυρίσω στη Σαλώμη. Κάποτε θα ήρθε και το πλήρωμα του χρόνου και γι' αυτή. Αργά ή γρήγορα, αυτά που κάνουμε τα βρίσκουμε μπροστά μας. Κακό πράγμα να λερώνεις το κάρμα σου. Σίγουρα θα καψουρεύτηκε κάποιον Ρωμαίο στρατιώτη αργότερα. Θα την αγάπησε κι εκείνος. Όμως ήταν η Σαλώμη. Και τη Σαλώμη απαγορεύεται να την αγαπάς. Βαρύ το βουτηγμένο μες το αίμα, στέμμα της. Ακόμη και ένας δυνατός Ρωμαίος στρατιώτης, αδυνατεί να το σηκώσει.

Μες το σκοτάδι της η Σαλώμη, είχε και λίγο φως, το φως της εκπλήρωσης της προφητείας. Ούτε το σκοτάδι της διάλεξε, ούτε το φως. Εκείνη μόνο τον Ρωμαίο στρατιώτη διάλεξε. Μόνο αυτόν.

1 σχόλιο:

  1. Και όμως το όνομα Σαλώμη υπάρχει... Τρανή απόδειξη ότι η πουτάνα (η καλή πουτάνα όμως, όχι η φθηνή) δεν ξεχνιέται! Εκτός από μια κοπέλα στην επτάλοφο που ήξερα με αυτό το όνομα, αν το γκουγκλάρεις θα βρεις πρώτα μια μικροβιολόγο στην Ρόδο κι όσο ψάχνεις έχει κι άλλες. Ενώ Ιούδα (ο φθηνιάρης με τα 30 φράγκα όλα κι όλα) μόνο κανένα σκύλο ή κάνα παπαγάλο φωνάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή