Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Η Μαρία που τάιζε τις γάτες

Τα 'χω πάρει στο κρανίο εδώ και καιρό με μια συγκεκριμένη άσχημη μυταρού. Δε με πειράζει η μύτη της, με πειράζει που την βγάζει όλο κοντινές φωτογραφίες και μου την μοστράρει συνέχεια. Αναρωτιέμαι. Γνωρίζει ότι έχει μια πολύ άσχημη μύτη και μας τρολάρει επίτηδες;; Ή απλώς νομίζει ότι έχει μια μύτη που φιλοτέχνησε ο Ντα Βίντσι;

Η ισορροπία ανάμεσα στην πραγματικότητα και την τρολιά είναι πολύ λεπτή. Για παράδειγμα προχθές καθόμουν στα Goody's και περίμενα, σχετικά ανυπόμονα να ετοιμαστεί η παραγγελία μου και να τρέξω να την καταβροχθίσω με την ησυχία σπίτι μου. Σκάει μύτη (ουπς!) ένας τυπάς, ήταν φανερό πως τα είχε αμολήσει λίγο τα περιστέρια και ρωτάει τον ταμία, αν πέρασε από εκεί η Μαρία. "Ποια Μαρία;;, ρωτάει ο ταμίας. "Η Μαρία η Μαγδαληνή;;" Ο φίλος μας χαμογέλασε, κατάλαβε ότι η συζήτηση αργά ή γρήγορα δεν θα είχε την κατάληξη που επιθυμούσε.

Τσουπ, στο αυτοκίνητο τώρα η μυταρού. Φοράει και σκούφο πανάθεμα την. Τσουπ και η μύτη εκεί, αγέρωχη και επιβλητική. Είναι μια μύτη με προσωπικότητα και θέλει να φανεί.

"Γιώργο, μήπως ξέρεις εσύ αν πέρασε σήμερα η Μαρία από εδώ;;" ρωτάει τώρα ο ταμίας, τον υπάλληλο που έκανε τα burgers. "Ποια Μαρία, η άσχημη;;" Ο φίλος μας ξανά χαμογελάει. Κάποια στιγμή θα τη βρει τη Μαρία, είναι σίγουρος γι΄αυτό.

Αν θέλεις να πουδράρεις αυτή τη μύτη, ξοδεύεις περισσότερο προϊόν από συνηθισμένες μύτες;; Επίσης στο συνάχι, μαζεύει περισσότερο πράγμα ή κινείσαι σε νορμάλ για το κρύωμα επίπεδα; Το ξέρω είμαι πεζή. Έχεις δίκιο. Κυνική, ακόμη περισσότερο δίκιο. Και μικρόψυχη, ναι ναι. Αλλά μεταξύ μας, εσύ έχεις πολύ άσχημη μύτη. Δεν το ξέρεις, στο λέω εγώ. Άθελα σου, με τρολάρεις. Γιατί έχω κι εγώ ψυχολογικά πολλά. Μπορώ να τα βάλω με τη μύτη σου ώρες και πάλι άκρη δεν θα βρω. Η αλήθεια είναι ότι μόνο ένας πλαστικός μπορεί να βρει.

Σκέψου όμως και τον άλλον τον φίλο μας, ψάχνει μια Μαρία στο κέντρο της πόλης και δεν τη βρίσκει. Και τον εμπαίζουν οι άνθρωποι γύρω του... Ή τους εμπαίζει αυτός, όπως κάνεις εσύ και η μύτη σου. Πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί μια Μαρία;;;

"Ποια Μαρία ψάχνεις φίλε μου;;" Ο φίλος μας σκέφτηκε λίγο και τότε είπε. "Τη Μαρία που τάιζε τις γάτες θέλω..."
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου